Ons Team

Jacqueline Kapel

Praktijkeigenaar, kinderoefentherapeut
Jacqueline Kapel is geboren op 1 april 1985 te Alphen aan den Rijn. Zij studeerde af in 2007 als oefentherapeut Cesar en is direct gestart met werken op verschillende basisscholen, zij heeft dus vanaf het begin voornamelijk met kinderen gewerkt.
Daarnaast heeft zij in 2012 de post HBO opleiding kinderoefentherapie afgerond en is zij sinds 2014 naast kinderoefentherapeut ook sensorisch integratietherapeut. Verder heeft zij meerdere cursussen gevolgd op het gebied van poep- en plasproblemen.

In 2009 is zij de praktijk gestart in Alphen aan den Rijn en in 2010 is de locatie in Rotterdam op Cluster-IV-school De Piloot er bij gekomen. Jacqueline is op maandag, dinsdag en vrijdag onder schooltijd werkzaam op Cluster-IV-school De Piloot in Rotterdam en op maandagmiddag, woensdag de hele dag en vrijdagmiddag op de praktijk in Alphen. Zowel in Alphen als in Rotterdam werkt Jacqueline met name met kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand of met kinderen die problemen hebben binnen de sensorische informatieverwerking.

Jacqueline is lid van de beroepsvereniging VvOCM en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en bij het Platform Kinderoefentherapie.

Fien de Kok

Oefentherapeut Cesar, thuiszorgtherapeut, slaapoefentherapeut
Fien de Kok is geboren op 26 juni 1991 te Amsterdam. Zij studeerde in 2012 af als Oefentherapeut Cesar aan de Utrechtse Hogeschool te Utrecht. Daarnaast heeft zij in januari 2014 de cursus ‘Geïntegreerde Thuiszorg’ afgerond. Hiermee is zij naast Oefentherapeut Cesar dus ook Thuiszorgtherapeut. Fien heeft voor Thuiszorgtherapie gekozen naast de reguliere Oefentherapie omdat zij kwetsbare ouderen en chronisch zieken een mooie doelgroep vindt om mee te werken. Zij wil deze doelgroep op een zo effectief mogelijke wijze kunnen behandelen in hun eigen leefomgeving.
Verder heeft Fien in 2017 de cursus slaapoefentherapie voor volwassenen gevolgd en behandeld zij nu alle soorten slaapproblemen. In 2018 gaat zij ook nog de vervolgcursus slaapoefentherapie voor kinderen volgen!

Fien is op dinsdag en donderdag in de praktijk in Alphen aan den Rijn aanwezig en werkt hiernaast veel bij ouderen aan huis.

Fien is lid van de VvOCM en staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Marike de Vries

Kinderoefentherapeut
Marike de Vries is geboren op 6 maart 1991 te Gouda. Zij studeerde af in 2012 als oefentherapeut Cesar. In 2016 heeft Marike de post HBO opleiding Kinderoefentherapie afgerond en is nu dus kinderoefentherapeut. Marike werkt graag met kinderen omdat het leuk is om te zien hoe goed kinderen vooruit kunnen gaan in hun motoriek door spelenderwijs te oefenen.

Marike werkt op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag op Cluster-IV-school De Piloot waar zij kinderen behandeld met een motorische ontwikkelingsachterstand. Veelal hebben deze kinderen eveneens een gedragsstoornis.

Marike is lid van de VvOCM en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en bij het Platform Kinderoefentherapie.