Zit met Pit!

Kinderen zitten wat af, soms zelfs meer dan een volwassene met een kantoorbaan. Zowel op school als thuis en vaak achter een scherm. Hierdoor krijgen ze op steeds jongere leeftijd last van hun rug, nek en schouders. Ook een verkeerde houding kan op latere leeftijd klachten geven.

Zit met Pit! is een lesprogramma voor kinderen vanaf groep 5, gericht op het aanleren van een goede (werk)houding en een gezonde balans tussen zitten en bewegen. Het programma wordt in de klas aangeboden door een fysio-, ergo- of oefentherapeut.

Zit met Pit! is spelenderwijs leren met veel interactie. Kinderen ontdekken de werking van hun wervels en spieren. Ze leren de vuistregels voor een goede werkhouding en voldoende bewegen. We leggen de link tussen te lang, te veel of verkeerd zitten en pijnklachten. Ze gaan actief aan de slag met oefeningen, spelletjes en opdrachten, zoals “Laat je spierballen eens zien”. Leuk, leerzaam en effectief.

Doe als Pietje Pit!

Het lesprogramma is opgebouwd rond het stripfiguurtje Pietje Pit. Net als veel kinderen vindt Pietje gamen het leukste wat er is, maar dan … krijgt hij pijn. Oei! Samen met Pietje ontdekken de kinderen spelenderwijs wat er mis ging en hoe het beter gaat. Pietje Pit geeft het goede voorbeeld en moedigt de kinderen aan om met hem mee te doen.

Hoe werkt het?

Een les Zit met Pit! duurt gemiddeld een uur. De Pit! Therapeut komt hiervoor in de klas, meestal met een tussentijd van enkele weken. Als school maak je zelf afspraken met de therapeut over het rooster. De lessen worden gegeven met behulp van het digibord. Elke les bestaat voor de kinderen uit luisteren, kijken en vooral veel doen. Ze gaan actief aan de slag met hun werkboekje, oefeningen en leuke spelletjes. De klas komt in beweging en dat werkt, want leren en bewegen gaan prima samen!
Voor meer informatie over Zit met Pit! klik hier. Heeft u interesse in Zit met Pit! of wilt u meer specifieke informatie voor uw eigen klas/school neem contact met ons op